Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Βράβευση μαθητών 1ου Λυκείου Βριλησσίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων η βράβευση μαθητών του 1ου Λυκείου Βριλησσίων και 2ου Λυκείου Βριλησσίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκ μέρους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Λυκείου παραβρέθηκε ο Γεν. Γραμματέας και νυν Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων  κ.Γκιουρτζίδης Δημ.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά: 
  
Εκ μέρους της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΓΚ του 1ου Λυκείου Βριλησσίων αλλά και της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων θέλω να σας μεταφέρω τα θερμά μας συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία σας στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το κατόρθωμά σας δεν ήταν μικρό. Αντιθέτως, ήταν πολύ μεγάλο και σημαντικό. Τα δύο τελευταία χρόνια, η Πανδημία άλλαξε για όλους μας τα δεδομένα. Ο Covid έφερε μαθητές, καθηγητές και γονείς μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Έπρεπε να διαχειριστείτε αυτή τη νέα πραγματικότητα, τα μαθήματα μέσω οθόνης, τους ισχυρούς περιορισμούς, την απομάκρυνση από φίλους και συμμαθητές και κυρίως να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σύγχυσης, αγωνίας ίσως και φόβου που είχαμε όλοι για να επικεντρωθείτε σε έναν μεγαλύτερο στόχο: Την είσοδό σας στο Πανεπιστήμιο. 

Με χαρά βλέπουμε ότι τα  καταφέρατε. Τα 2 λύκεια του Δήμου μας αναδείχθηκαν για άλλη μια φόρα στα καλύτερα φυτώρια γνώσεων αλλά και επιτυχιών. Η ισχυρή πλειοψηφία των μαθητών μας, συνολικά 160 παιδιά από τα δύο Λύκεια του Δήμου μας, πέρασε σε κάποιο Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. 

Αυτό αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τους μαθητές, τους γονείς τους που στήριξαν τα όνειρά τους και τους καθηγητές που τους καθοδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη πορεία. 

Αγαπητά μας παιδιά... Πλέον μπροστά σας ανοίγονται νέοι δρόμοι, νέοι  ορίζοντες  και φυσικά νέες προκλήσεις. Από αυτή σας την επιτυχία χρειάζεται να θυμάστε ένα πράγμα: πως με αφοσίωση και σκληρή δουλειά όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Όποια καριέρα, όποιο σκοπό κι αν επιλέξετε να ακολουθήσετε στη ζωή σας, να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν εμπόδια. 

Όμως, μέσα από αυτά τα εμπόδια, μέσα από το ταξίδι όπως λέει και ο Καβάφης, διαμορφωνόμαστε ως προσωπικότητες και ως άνθρωποι, γινόμαστε καλύτεροι και πιο συνειδητοποιημένοι για όσα θέλουμε να πετύχουμε. Αυτά τα εμπόδια μας εξοπλίζουν με δεξιότητες, μας κάνουν δυνατούς και ικανούς να πετύχουμε τους στόχους μας. Και εσείς, με τα εμπόδια που καταφέρατε να ξεπεράσετε την τελευταία διετία, είστε πλέον πολύ δυνατοί για να πετύχετε όλα τα όνειρά σας. Όποια κι αν είναι αυτά. 

Εύχομαι σε όλους σας να βρείτε τον δρόμο σας, να βρείτε τον στόχο που θέλετε να υπηρετήσετε στη ζωή σας και να έχετε επιτυχία σε όλες σας τις προσπάθειες. 

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις οικογένειες σας, γιατί πάνω από όλα είμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. 

Συγχαρητήρια!



Φωτογραφικό Υλικό